Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Etik och genteknik" by Carl-Gustaf Andrén * eBook PDF Kindle ePub Free

Etik och genteknik

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Etik och genteknik
  • Author : Carl-Gustaf AndrĂ©n
  • Release Date : January 30, 2015
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,Religion & Spirituality,Philosophy,Professional & Technical,Engineering,Medical,
  • Pages : * pages
  • Size : 1317 KB

Description

Kloning, genterapi, genmodifiering och stamcellsforskning Àr ord och begrepp som under senare Är införlivats i vÄrt ordförrÄd. MÄnga förhoppningar knyts till nya möjligheter de erbjuder. Men hur bedömer vi anvÀndningen av dem och vad bestÀmmer vÄra etiska stÀllningstaganden?
I Etik och genteknik sÀtter fyra forskare in de brÀnnande dagsaktuella etiska frÄgorna i ett lÄngt historiskt sammanhang. De tar sin utgÄngspunkt i olika uppfattningar om mÀnniskans vÀrde och klarlÀgger skilda religiösa och filosofiska perspektiv pÄ svÄrigheterna kring beslut rörande genteknik. Diskussionen sker i fyra avsnitt som i turordning belyser Àmnet i sekulÀrfilosofiska, judiska, kristna och muslimska traditioner.
Författarna Àr knutna till det av Knut och Alice Wallenberg finansierade etikforskningsprogrammet i anslutning till Swegene och WCN vars mÄl Àr att undersöka centrala etiska problem relaterade till den postgenomiska forskningen. De medverkande arbetar vid Lunds universitet och Malmö högskola och bedriver forskning och utbildning inom omrÄden som relaterar till etik och religion.


Free Books Download "Etik och genteknik" PDF ePub Kindle